مشکلات معمول و غیر معمول بریس های ارتودنسی

استفاده از بریس های ارتودنسی یک راه حل ایده آل برای دستیابی به لبخندی سالم است، اما با کمی ناراحتی همراه است. مشکلات مختلفی وجود دارند که ممکن است در طول سفر بریس ها تجربه کنید، از درد و سوزش خفیف در لثه ها، گونه ها و زبان گرفته تا مسائل جدی تر و مداوم تری مانند تغییر رنگ دندان ها یا پوسیدگی دندان ها. با این حال، این مشکلات بزرگ تر عادی نیستند، بلکه استثناء هستند و تا زمانی که به توصیه های متخصص ارتودنسی خود عمل کنید و همچنین مراقبت مناسب از دندان های خود داشته باشید، می توانید از آنها پیشگیری کنید. در این وبلاگ، برخی از مشکلات بریس ها را به اشتراک می گذاریم و به شما اطلاع می دهیم که برای رفع آنها چه کاری می توانید انجام دهید!

مشکلات شایع بریس ها

درد و سوزش

احساس درد و سوزش در لثه ها کاملاً طبیعی است، بویژه در چهار روز تا یک هفته نخست بعد از دریافت بریس ها یا بعد از سفت کردن آنها در طول جلسات ماهانه. چه بریس های فلزی سنتی، چه بریس های دیمون یا نگهدارنده های اینویزیلاین، بریس ها با اعمال فشار روی دندان ها عمل می کنند تا به تدریج آنها را به یک موقعیت ایده آل منتقل کنند.

برخی از بیماران برای تسکین درد از داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن استفاده می کنند. با این حال، اگر درد ادامه داشت یا شدید شد، باید با ارتودنتیست خود تماس بگیرید و از او بپرسید که آیا مشکلات جدی وجود دارند که باید فوراً مورد رسیدگی قرار گیرند.

تحریک

برای بریس های فلزی سنتی، بریس های خود تنظیم شونده دیمون، بریس های سرامیکی و هر بریس دیگری که براکت ها یا قطعات بیرون زده دارند، عادی است که تحریک را تجربه کنید. براکت ها و سیم ها ممکن است پیوسته روی گونه ها و زبان شما ساییده شوند و باعث تحریک و ایجاد زخم شوند.

برای جلوگیری از بروز ناراحتی ناشی از برخورد آنها با بافت های نرم دهان، از موم دندانپزشکی استفاده کنید که در اولین جلسه دریافت بریس ها توسط ارتودنتیست شما ارائه شده است. به سادگی موم دندانپزشکی را روی براکت ها یا سیم هایی که در تماس دائمی با پوست شما هستند بمالید تا آنها را صاف کنید تا دهان شما را نبرند.

در سمت بالا، بریس های سرامیکی نسبت به بریس های فلزی روی گونه ها و زبان شما کمتر ساینده هستند. الاینرهای اینویزیلاین با محکم قرار گرفتن به دور دندان ها، راحتی بیشتری را فراهم می کنند و ناراحتی و تحریک را کاهش می دهند.

مشکلات ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی

مشکل در غذا خوردن

به دلیل درد یا حساسیت در لثه ها، ممکن است متوجه شوید که جویدن غذا برای شما مشکل است. به همین دلیل است که ارتودنتیست ها به بیماران توصیه می کنند که هنگام استفاده از بریس از خوردن غذاهای سفت مانند ذرت، سیب، آجیل، آبنبات سفت، گوشت سفت و غیره پرهیز کنند. غذاهای سفت علاوه بر اینکه باعث می شوند دندان های شما بیشتر از آنچه باید صدمه ببیند، ممکن است به براکت های شما نیز آسیب وارد کنند و به مراجعه اضافی به متخصص ارتودنسی نیاز داشته باشند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چگونه تورم لثه های همراه با بریس ها را کاهش دهیم؟

در عوض، به غذاهای نرم مانند فرنی، بلغور جو دوسر، پوره سیب زمینی، بلغور ذرت، تخم مرغ درشت، سبزیجات نرم و غیره بچسبید.

مشکلات ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی

با بریس چه چیزهایی می توانید بخورید و چه چیزهایی نمی توانید بخورید؟

استثناء به اینویزیلاین مربوط است: بیماران قبل از هر میان وعده یا وعده غذایی، الاینرهای خود را در می آورند، بنابراین معمولاً در جویدن غذاهای سفت مشکلی ندارند. با این حال، افرادی که از اینویزیلاین استفاده می کنند، هنگامی که ابزار داخل دهان آنها است، باید از غذاهای چسبناک و جویدنی مانند آبنبات اجتناب کنند، زیرا در طول روز این مواد به راحتی می توانند روی دندان های آنها گیر کرده و دلیلی برای پوسیدگی و حفره های دندان شوند. از غذاهایی که باعث ایجاد لکه می شوند مانند قهوه و چای نیز باید پرهیز کرد، زیرا اگر به درستی تمیز نشوند، می توانند باعث تغییر رنگ هم دندان ها و هم الاینرهای اینویزیلاین شوند.

سایر عوارض جانبی قابل پیشگیری

برخلاف مشکلات معمولی و مورد انتظار مانند درد و سوزش، اینها برخی از عوارض جانبی کمتر شایع هستند که ممکن است با بریس ها رخ دهند. نگران نباشید، زیرا در صورتی که احتیاط کنید و به ارتودنتیست خود اطلاع دهید و در طول درمان و همچنین پس از درمان به خوبی از دندان های خود مراقبت کنید، می توان از این مشکلات جلوگیری کرد.

واکنش های آلرژیک

یکی از مسائل نگران کننده واکنش های آلرژیک به بریس های ارتودنسی است. برخی از بیماران به لاستیک لاتکس حساسیت دارند و ممکن است علائم خفیف تا جدی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش و کهیر را تجربه کنند.

برای جلوگیری از بروز چنین واکنش هایی، در اولین جلسه مشاوره باید تمام حساسیت های خود را به متخصص ارتودنسی اطلاع دهید. به جای بریس های فلزی سنتی که در آنها از نوارهای لاستیکی برای ثابت نگه داشتن سیم کمانی استفاده می شود، ارتودنتیست شما ممکن است بریس های خود تنظیم شونده دیمون را توصیه کند که از فناوری گیت برای نگه داشتن سیم کمانی در جای خود استفاده می کنند. به این معنی که بریس های شما فاقد لاتکس و برای استفاده شما ایمن خواهند بود. گزینه دیگر الاینرهای شفاف اینویزیلاین هستند که به طور کامل از پلاستیک درجه پزشکی ساخته شده اند- یک راه حل بی خطر برای شما.

مشکلات ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی

دی کلسیفیکاسیون

دی کلسیفیکاسیون عبارت است از ظاهر شدن لکه های سفید روی دندان های شما، در مناطقی که باکتری ها برای تشکیل پلاک انباشته شده اند. بریس ها اغلب دسترسی به برخی نواحی خاص از دندان ها، از جمله اطراف براکت ها را دشوار می کنند و باعث رشد باکتری ها می شوند که منجر به ایجاد سریع بستر مناسبی برای پلاک می شود. پلاک باعث ایجاد لکه های سفید، حفره ها و حتی پوسیدگی دندان می شود.

به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان هنگام استفاده از بریس ها مهم است. از محصولات مخصوص دندانپزشکی مانند فلاس تریدر، سوپر فلاس و نخ دندان های دسته دار استفاده کنید تا به شما کمک کنند تا قسمت هایی که دسترسی به آنها دشوار است را راحت تر تمیز کنید تا اطمینان حاصل کنید که دندان های شما بعد از هر وعده غذایی عاری از هر ماده غذایی هستند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تاثیر دندان های عقل بر براکت های ارتودنسی

عود مشکل ارتودنتیک

بازگشت دندان ها به موقعیت اولیه خود، مشکلی است که ممکن است بعد از درمان با بریس ها ایجاد شود. از آنجا که زمان می برد تا دندان های شما در موقعیت جدید خود تثبیت شوند، در چند ماه نخست پس از پایان درمان، باید روز و شب از نگهدارنده ها استفاده کنید. پس از آن، متخصصان ارتودنسی عموماً به بیماران توصیه می کنند که هر شب برای مدت نامحدودی از نگهدارنده های خود استفاده کنند. اگر از استفاده نگهدارنده های خود غافل شوید، بخصوص در چند ماه نخست بعد از درمان، دندان های شما به موقعیت قبلی خود باز خواهند گشت.

طبق توصیه متخصص ارتودنسی، با پوشیدن نگهدارنده های خود از لبخند سالم خود مراقبت کنید.

ترک خوردن لب ها

لب های شما به دو دلیل اصلی ممکن است در طول درمان ارتودنسی دچار ترک خوردگی شوند. یکی این که ممکن است به دلیل درمان ارتودنسی خشک شوند و دیگری به این دلیل که خود دستگاه ممکن است واقعاً لب های شما را تحریک کند یا به آنها آسیب وارد کند. اگر لب های شما خشک می شوند، به این دلیل است که ممکن است بیشتر باز شوند، زیرا دندان های شما بزرگ تر به نظر می رسند و ممکن است لب های خود را بیشتر باز نگه دارید. با عادت کردن به قرار گرفتن ابزار روی دندان های خود، به مرور زمان این تغییر ایجاد خواهد شد. اگر بریس های شما واقعاً با لب های شما تماس داشته باشند و باعث ترک خوردن آنها شوند، ممکن است لازم باشد با ارتودنتیست خود صحبت کنید تا ببینید برای اصلاح این وضعیت چه کاری می توان انجام داد.

مشکلات زبان

زبان شما ممکن است تحت تأثیر قرار گرفتن ابزار داخل دهان قرار گیرد، بخصوص اگر ابزار پشت دندانی دارید. زبان ممکن است روی براکت ها بریده شود، به سیم ها برخورد کند، و ممکن است در نتیجه برخورد تمام مدت با ابزار تحریک و دچار ترک خوردگی شود. زبان شما فقط باید به ابزار عادت کند، و شما راه هایی برای خوردن، جویدن و صحبت کردن پیدا خواهید کرد که شما را مجبور به دور زدن بریس ها می کند.

مشکلات ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی

شکستن سیم کمانی

سیم کمانی سیم اصلی است که از میان براکت ها عبور می کند. این سیم دائماً تحت فشار است و در نتیجه پیچ خوردن و کشیده شدن دائمی می تواند پاره شود. در این موارد، سر شکسته سیم تیز خواهد بود و می تواند به داخل لثه، گونه، زبان و لب های شما را نیز فرو رود. علاوه بر ایجاد ناراحتی و ارتباط داشتن با عفونت های داخل دهان، این یک مشکل است زیرا به این معنا است که دندان ها با نیروی مورد نظر در جهت مناسب فشار داده یا کشیده نمی شوند، و این می تواند منجر به بروز مشکلات و تأخیر در درمان شود. یک سواب پنبه ای کوچک یا یک تکه موم ارتودنسی روی تکه های سیم نوک تیز قرار دهید و فوراً با ارتودنتیست خود تماس بگیرید تا یک قرار ملاقات داشته باشید.

لیگاچورها

لیگاچورها الاستیک های ریز و دیگر تکه های اضافی متصل به بریس ها هستند که براکت یا سیم کمانی نیستند. آنها می توانند از فلز یا الاستیک ساخته شوند، اما تقریباً همیشه می توانند جدا شده و بلعیده شوند. اگر آنها را قورت دادید، نگران نباشید، اما حتماً یک وقت ویزیت از ارتودنتیست خود بگیرید تا برای آنها جایگزین قرار دهید.

التهاب لثه ها

ارتودنسی با نگه داشتن استخوان ها و لثه ها در حالت التهاب ثابت عمل می کند، به همین دلیل است که دندان ها در این مدت راحت تر حرکت می کنند. اما گاهی اوقات ممکن است لثه ها آنقدر ملتهب شوند که باعث شود درمان ارتودنسی دشوارتر شود، مانند زمانی که تورم لثه ها می تواند واقعاً مسیر دندان ها را مسدود کند یا ابزار شروع به آسیب رساندن به لثه های ملتهب کند، یا لثه ها مقدار زیادی تحلیل می روند تا جایی که مقدار زیادی از دندان در معرض محیط دهان قرار می گیرد. در این موارد بروید و با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید. گاهی اوقات ممکن است لازم باشد که در درمان ارتودنسی وقفه ایجاد شود و قبل از ادامه درمان لثه ها پاکسازی و درمان شوند، اما وجود مقداری التهاب کاملاً طبیعی است و همه آن در محدوده یک درمان ارتودنسی با عملکرد مناسب قرار دارد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پوسیدگی دندان حین ارتودنسی؛ پیشگیری و درمان

اختلالات گفتاری

درمان ارتودنسی می تواند شما را با یک اختلال گفتاری موقت مواجه کند. این مشکل ممکن است به مرور زمان از بین برود، و نقص گفتاری ممکن است فقط یک عقب گرد موقتی باشد، و ممکن است خودتان راه های جدیدی برای تلفظ صحیح مطالب پیدا کنید و به این ترتیب، نقص گفتاری که به تازگی برای شما بوجود آمده است را دور بزنید. اما برخی از اختلالات گفتاری تا زمانی که بریس ها جدا نشوند از بین نخواهند رفت. این مایه تأسف است، اما در این موارد باید نقص گفتاری را پذیرفت و تا پایان درمان ارتودنسی آن را تحمل کرد. لطفاً توجه داشته باشید که اختلال گفتاری ممکن است برای چند روز یا حتی چند هفته پس از برداشته شدن بریس ها باقی بماند و ممکن است متوجه شوید که مدتی طول می کشد تا همه چیز به حالت عادی برگردد. صبور باشید.

درد فک

درمان ارتودنسی ممکن است باعث ایجاد درد در استخوان فک شما شود، زیرا دندان ها درون استخوان کشیده یا هل داده می شوند. اگر دچار درد فک هستید، بدانید که کاملاً طبیعی است و حال شما خوب است. معمولاً درد فک از زمان فعال شدن آغاز می شود، هر نوع دردی که پس از فعال شدن اتفاق می افتد و به مقدار کوچک آغاز می شود و رفته رفته پیش می رود بسیار مشکوک است و نیاز است که یک پزشک متخصص آن را بررسی کند. اگر اختلال مفصل فکی گیجگاهی شما درد می کند، باید بدانید که مشکلی بوجود آمده است، و تقریباً مطمئناً درمان ارتودنسی به اثر مورد نظر خود نرسیده است.

لق شدن دندان ها

در طول درمان ارتودنسی، دندان های شما لق می شوند و تا مدتی پس از پایان درمان به همین شکل باقی می مانند؛ این یکی از دلایلی است که باعث می شود نگهدارنده ها استفاده شوند. در طول مدت زمان مستقیماً بعد از درمان ارتودنسی، سعی کنید فقط غذاهای نرم بخورید تا زمانی که دندان های شما کاملاً در موقعیت جدید خود قرار گرفته و دیگر لق نباشند.

از لبخند خود محافظت کنید!

روی هم رفته، هنگام استفاده از بریس ها، می توانید انتظار کمی درد، سوزش و مشکل در جویدن را داشته باشید- اما تا زمانی که به طور کامل مسواک می زنید، بهداشت دهان و دندان های خود را رعایت می کنید، توصیه های متخصص ارتودنسی خود را می پذیرید و به محض بروز هر مشکلی آن را به ارتودنتیست اطلاع می دهید، درمان با بریس ها نسبتا آسان خواهد بود. بعلاوه، درمان خود را با لبخندی سالم و مطمئن به پایان خواهید رساند!

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.